- Hand
- Artrose van de vinger gewrichten (PIP en DIP)
- Carpaal Tunnel Syndroom (CTS)
- Duimbasis Artrose
- Enchondroom
- Ganglion
- Glomustumor
- Mallet finger
- Mucoïd cyste
- Reuma
- Skiduim
- SL ruptuur
- TFCC letsel
- Triggerfinger
- Ulnaropathie
- Ziekte van (Morbus) de Quervain
- Ziekte van Dupuytren (koetsiershand)
- Artrose
Glomustumor
Een glomustumor is een goedaardige tumor die bestaat uit weefsel dat de temperatuur en doorbloedig reguleert in de vingers. Het is een zeldzame tumor. Vaak zit de tumor in de vingertop, onder de nagel. Heel soms kun je de tumor zien doorschemeren als een roze of paarse verkleuring in de nagel.
Klachten
Een glomustumor kan heel pijnlijk zijn. Vooral bij aanraking en druk op de tumor. Koude aan de vinger wordt ook vaak als erg pijnlijk ervaren.
Stellen van de diagnose
Het klachtenpatroon wordt uitgevraagd en er wordt lichamelijk onderzoek verricht. Er wordt een röntgenfoto gemaakt om het onderliggende bot te bekijken. Soms is het ook nodig om een MRI scan te maken om beter te bepalen wat de grootte en locatie van de glomustumor is.
Behandeling
Over het algemeen is de behandeling operatief omdat een glomustumor niet spontaan verdwijnt. Nadat een glomustumor is verwijderd, bestaat er altijd een kleine kans dat deze weer terugkomt of dat er op een andere plaats in de vingertop een glomustumor ontstaat.
Operatie
Met de operatie wordt de glomustumor verwijderd. Als deze onder de nagel zit, wordt de nagel er afgehaald en na verwijderen van de tumor weer teruggeplaatst en met hechtingen vastgezet.
De operatie vindt plaats in dagbehandeling onder locale verdoving van de vinger.